3 ting du skal overveje, inden du køber en drone

3 ting du skal overveje, inden du køber en drone

Droner er blevet ekstremt populære i den seneste tid, og flere og flere investerer i en af de små flyvende gadgets. Der er dog en række overvejelser, man bør gøre sig, inden man investerer i en drone, og dem vil vi komme igennem her i artiklen.

1) Producent

Der findes en lang række producenter, hvor nogle er at foretrækker frem for andre, hvis du er ny inden for droneverdenen. Her vil vi kigge på nogle af de mest populære producenter inden for droner og samtidigt komme hurtigt ind på, hvad de gør sig rigtig godt i.

  • DJI: Nogle af markedets bedste kameradroner med eksempelvis DJI Phantom, der kommer med Gimball og 4K-kamera.
  • Parrot: Særligt innovative droner, hvilket eksempelvis ses med deres DISCO FPV, som er en Fixed-Wing Drone.
  • Hubsan: Gode begynderdroner, hvor der er lagt vægt på selve flyvningen.

Hvis du har et helt særligt behov, kan du selvfølgelig overveje at kigge på andre modeller, men ovenstående vil byde på et udvalg, der kan tilfredsstille de fleste.

Du kan se flere droneproducenter her

2) Flyvetiden

Når du har kigget nærmere på producenten, bør du kigge på de enkelte droners flyvetid – og holde det op mod dit behov. Kunne du eksempelvis godt tænke dig at lave længere filmninger, vil det være vigtigt, at dronen kan flyve lang tid på ét batteri. Ønsker du derimod at flyve rundt for “sjov”, kan du formentlig sagtens leve med en kortere flyvetid per batteri – og så have flere batterier til rådighed.

Du vil på (næsten) alle droner finde deres estimerede flyvetid, som er angivet i minutter. De fleste små droner har en flyvetid på blot 5-10 minutter, hvor de større droner har en flyvetid på 20-30 minutter.

Kamerakvaliteten

Selvom du ikke skal bruge dronen som fotograf, er det for mange væsentligt, at dronen har et udmærket kamera. Det vil nemlig gøre, at du kan følge med i hvad dronen ser – med FPV-briller, på din smartphones skærm eller på en skærm, der sidder fast på controlleren.

Hvis du ønsker et nogenlunde kamera, bør du som minimum gå med et kamera, der optager i HD-opløsning. Det er selvfølgelig ikke kun opløsningen, der siger noget om kameraets kvalitet, men er opløsningen i HD, vil kameraets kvalitet ofte være ganske udemærket.

Categories: Penge

Comments are closed.