4 tips til hvordan du hurtigere falder i søvn

søvn er sundtMange snakker om at søvn er sundt for mennesker. Men hvor sundt er det egentlig? Og omvendt – hvad skal det betyde for dig og din krop, hvis ikke du får nok søvn? I denne artikel vil vi prøve at besvare disse spørgsmål, samt give dig tips til hvordan du hurtigere falder i søvn.

Hvorfor er søvn godt for dig?

Mange tror at man vinder tid ved at sove mindre. Man skal dog ikke tro at man kan “opnå” mere uden søvn, fordi en god nats søvn øger koncentrationen og kroppens energiniveau. Du vil altså kunne opnå et bedre stykke arbejde nemmere med søvn end uden.

Søvn er vigtigt for dit fysiske og psykiske velbefindende. Man restituerer bedst fysisk mellem kl 22-02 og psykisk bedst mellem 02-06. Det er ikke anbefalelsesværdigt at dele søvnen op, for fysikken og psyken hænger tit sammen.

Når man sover skrumper hjernecellerne en smule, hvilket gør at væske kan trænge ind langs blodårerne. Med andre ord så betyder det, at vores hjerne opbygger affaldsstoffer i løbet af dagen, men den renser dem ud når vi sover.

Hvis ikke du sover

Hvis man ikke sover, kan det forøge ens chancer for at få sygdomme som Alzheimers. Det bliver lidt teknisk nu, så hold fast: Amyloid-beta fjernes hurtigere, når man sover, end når man er vågen. Netop for meget Amyloid-beta kan medføre til at man kan få Alzheimers, og i værste fald demens.

Uden søvn øger du også risikoen for at blive overvægtig. Her tænker man: Hvordan kan det lade sig gøre? Jo, det simple svar er, at man har en større lyst til sukker og mad, når man er i mangel på søvn. Man skulle ikke tro det, men med en god soverutine kan være et afgørende element, hvis du ønsker at tabe sig.

Sådan falder du hurtigere i søvn

Ved at gå i seng i ordentlig tid kan du, som nævnt ovenstående, vågne op med mere energi, få udrettet mere på kortere tid, tabe dig og mange flere positive ting. Derfor kommer vi med en liste med 4 gode råd fra illvid.dk (Illustreret Videnskab) på hvordan du hurtigere falder i søvn:

  • Hold dit soveværelse køligt

  • Behold sokkerne på

  • Tænk på dit favoritsted

  • Lyt til musik før sengetid

Noget af det vigtigste man kan gøre for at sove godt er selvfølgelig at få en god seng. Og hvad menes der helt præcist med en “god seng”? En god seng er en som kan justerer efter kroppen. Derfor vil en elevationsseng fra Sengeland.dk været et optimalt bud på en god seng.

 

Categories: Privatøkonomi

Comments are closed.