Se udover dine fordomme og stereotyper

fordomme om polakkereFordomme kan komme på tværs i din kultur- og menneskeforståelse. Hvis man fastholder stereotyper og fordomme så kan du gå glip af mange ting. Her kan du få mere viden omkring polakkere, fordomme, fordele og ulemper.

Typiske fordomme om polakker

Polen er ligesom Danmark med i EU. Det udelukker dog ikke nogle danskere i, at skabe fordomme om polakkere. En typisk fordom om en polak er, at han/hun arbejder for et betydeligt mindre beløb end en dansker. Dette kan skyldes mange ting, men en god begrundelse er, at de ikke arbejder under samme overenskomst.

De første polakkere kom til Danmark i 1890’erne for at arbejde. De startede med at arbejde i marker og med sukkerroer. Dermed fik de kaldenavnet ‘roepolakkere’ af de danskere, som udtrykte sig mere stereotypt.

Udover polakkere er stemplet som billig arbejdskraft, så har nogle også givet dem et prædikat “at de ikke overholder deres aftaler”. Generelt set, så skal man være påpasselig med fordomme, da man skærer en hel befolkningsgruppe over én kam. Selvfølgelig kan fordommene bekræftes hos nogle mennesker, men man skal ikke glemme at tænke sig om.

Hvorfor fordomme kan have en fordel og ulempe

Fordomme bliver bygget på viden man har opnået, på den ene eller anden måde. Dermed giver det en før-forståelse om noget man reelt ikke har kendskab til. Disse informationer kan man drage fordel af, for at forstå andres kultur. Hvis man vil rejse til et andet land, kan det være en god idé at have styr på landets fordomme inden da.

Hvis man har hørt en fordom om et bestemt folkefærd, så prøver man underbevidst at få bekræftet den fordom. Hvis man f.eks. har hørt at amerikanere er overfladiske, så kan en samtale med en amerikaner hurtig blive overfladisk, alene af den grund, at givne fordom kommer i vejen for en ellers ny og spændende samtale med en amerikaner.

Se det med egne øjne

Det bedste du kan gøre, hvis du vil gøre op med dine fordomme er at møde dem selv. Nedenunder er der listet nogle punkter, som er faktuelle om polakkere og Polen:

  • 6. største land i den Europæiske Union

  • Der findes over 800 danske virksomheder i Polen

  • 90% i Polen er romersk-katolsk

  • Polen er over 7 gange så stort som Danmark

  • 18,4 milliarder kroner udgjorde dansk eksport til Polen i 2015.

Hvis du gerne vil gøre op med dine fordomme om at polakkere er her for illegalt og ulovlig arbejdskraft, så skal du tage kontakt til virksomheden WORKPRO, som opererer i hele EU, men primært i Danmark. De tilbyder nemlig troværdig og legal arbejdskraft inden for bygge- og renovationsbranchen til en løn, der er overkommelig og hvor man ved at der ordentlige arbejdsforhold.

 

Comments are closed.