Den flotte have øger værdien af dit hus

Den flotte have øger værdien af dit hus

Hvis du har et hus, har du formentlig haft projekter, der både skulle gøre jer gladere for at leve i huset og øge dets værdi. Det er aldrig en dårlig idé at øge husets værdi med forbedringer, men rigtig mange glemmer også, hvad det kan gøre at forbedre haven.

Flere anvendelsesmuligheder i haven

Hvis man udnytter noget af sin have til at lave foranstaltninger, der har praktiske funktioner, vil det ofte have en positiv effekt på husets værdi. Det kan eksempelvis være ved at anlægge en garage, et skur eller et opholdsområde.

Du bør selvfølgelig altid have dine egne ønsker og behov for øje, men tænk også gerne på, om det er noget, andre familier vil blive glade for. De fleste familier vil eksempelvis blive glad for en garage til deres bil, et skur til haveredskaber eller en terasse, hvor hele familien kan opholde sig, når de (desværre sjældne) danske lune sommeraftener indfinder sig.

Oplevelsen af selve huset påvirkes af haven

Er ens (ellers smukke) hus omringet af en rodet have, vil det have en negativ indflydelse på, hvordan folk ser huset. Selvom de to ting egentlig burde ses separat, vil det samme hus se flottere ud, hvis haven omkring er flot.

Man skal huske på, at det første folk ser, er haven, indkørslen, hegnet, hækkene osv. Derefter ser de husets facade, og først herefter kommer de ind og ser selve huset. Det er altså en kæmpe del af folks førstehåndsindtryk, når det kommer til haven, og derfor bær der være et særligt fokus.

Et par konkrete tip til den smukke have

Herunder vil vi komme med nogle konkrete tip til, hvad du kan gøre for at skabe en smuk have, der er med til at øge værdien af dit hus.

En grøn græsplæne er en sikker vinder

Det gør alverden til forskel, om der er en smuk, grøn græsplæne på de store arealer omkring huset. Har du et rigtig dårligt udgangspunkt, kan du overveje at lægge rullegræs. Har du svært ved at holde den grønne plæne, kan du overveje hybridgræs eller kunstgræs, der kan tilsikre en plæne, der er grøn året rundt.

Skab kontraster til det grønne

Det kan hurtigt blive kedeligt, hvis hele arealet omkring huset er græs. Derfor anbefales det, at man skaber lidt kontrast til det grønne med nogle smukke materialer. Dette kan eksempelvis være at lave steder med belægningssten, granitskærver eller lignende.

Skab nogle forskellige niveauer

Hvis hele haven foregår i ét plan, kan der mangle lidt dynamik. Derfor anbefales det, at man arbejder i flere niveauer i sin have. Dette kan eksempelvis være ved at lave nogle områder med højbede.

Categories: Penge

Comments are closed.