Disse tre ting skal du forvente af din coach

Coaching

Coaching er blevet mere og mere populært i Danmark i de seneste år. Hvad enten det er behovet for selvrealisering eller udvikling af kompetencer både som menneske og i privat- og arbejdsmæssige sammenhæng, er coaching gået hen og blevet et vidundermiddel.

I en undersøgelse foretaget i 2009, blev det konkluderet, at knap 40% af danskerne arbejder med sig selv ved brug af terapi, coaching eller gennem selvhjælpsbøger. Dette betyder også, at der er et stort marked for mennesker, der vil forsøge at hjælpe dig med selvrealisering.

Imidlertid kan det være svært at skille bukkene fra fårene. Hvordan finder man frem til de mennesker, der virkelig kan hjælpe én, og hvordan undgår man dem, der bare vil tjene penge på dig? Her får du tre ting, du skal forvente af din coach.

1. Uddannelse er et minimumskrav

Hvis du overvejer at begynde hos en coach er det vores klare anbefaling, at du finder én, der enten er i gang med eller har gennemført en coachuddannelse. Dette sikrer dig, at coachen kan videreformidle noget materiale, der er videnskabeligt belæg for i stedet for, at han eller hun fylder dig med tomme ord.

En coach skal selvfølgelig aldrig hvile på lauerbærrene, og derfor skal enhver coach med respekt for sig selv fortsætte med efter endt uddannelse at holde sig opdateret med nye teknikker og teorier, der kan hjælpe dig med din selvrealisering.

2. Kemien skal være i orden

Man skal ikke underkende, at der opstår et elev/underviser-forhold mellem dig og din coach, og derfor er det vigtigt, at du finder en person, som du rent faktisk gider at høre på og få viden, læring og inspiration fra.

Dette kræver selvfølgelig den rette kemi. Du skal kunne mærke, at coachen rent faktisk gider dig på samme måde, som du også skal vise coachen, at du er klar til at lytte på ham eller hende.

Et coaching forhold, der ikke har den rette kemi, bliver aldrig vellykket, og derfor foreslår vi, at du bruger noget tid på at konsultere forskellige coaches for at finde den eller dem, som du mener, at du vil kunne lære noget fra, og som du svinger godt med.

3. De skal kunne tilpasse sig

Du skal forvente af din coach, at han eller hun kan dykke ned i dine problemer, dine drømme eller dine ønsker om selvrealisering og tilpasse deres undervisning til dine behov. Ligeledes vil en rigtig dygtig coach også kunne tilpasse sig din person.

Hvis en coach ikke forstår din person eller dine behov, kan det blive rigtigt svært for ham eller hende ikke bare at give dig en standardsmøre, hvor du får at vide, at du skal “tænke ud af boksen”, “gribe dagen” eller “leve på kanten”.

En dygtig coach skal kunne tale med dig i øjenhøjde og finde værktøjer, der kan hjælpe dig med dit eksakte problem. Det er dig, der er kunden, og derfor skal du ikke stille dig til takke med fancy buzzwords eller clichéfyldte livsråd.

Categories: Business

Comments are closed.