Forskellene på banklån og online lån

Forskellen på banklån og onlinelån

I takt med de teknologiske fremskridt, digitaliseres de feste processer efterhånden. Dette har medført flere fordele, herunder, at vi i højere grad har adgang til de produkter og services vi benytter os af, samtidig med at disse processer er blevet forenklet og automatiseret, eksempelvis i forbindelse med online lån, hvilket gør denne type lån langt hurtigere at benytte og og billigere for lånevirksomhederne at udbyde.

Tidligere har låneprocessen være kendetegnet ved, at man indledningsvis måtte ringe til sin bankrådgiver for at aftale et møde, hvorefter man blev bedt om at redegøre for sin privatøkonomiske situation, herunder, hvilket formål penge skulle bruges til.

Alt dette giver meget god mening for en bank, men det er måske ikke på den måde, at man yder den bedste service overfor sine kunder. De fleste mennesker foretrækker nemlig, ikke at skulle fortælle alt for private detaljer om sig selv og deres liv til fremmede, men det er jo netop det man gør, når man går til møde med sin bankrådgiver.

I forbindelse med udredningen af sin økonomiske situation, vil det være nødvendigt at foretage en masse beregninger og en analyse af sine økonomiske forhold. Dette er i sig selv ikke nogen dårlig ting, da det er vigtigt at have styr på sin økonomi, så man ikke kommer ud i økonomisk uføre.

Pointen er imidlertid den, at disse beregner kan være svære, eller endda tæt på umulige, at foretage, hvis behovet for penge opstår meget pludseligt.

Samtidig er det vigtigt at påpege, at en bankrådgiver reelt er en sælger. Bankrådgiverens opgave er i første omgang at sikre sin arbejdsgiver, banken, en så stor profit som muligt, selvom bankrådgiveren naturligvis er underlagt visse regler, og dette sikres ved at tildele rådgiveren bonusser.

Dette betyder, at du, afhængigt af banken, ikke kan være sikker på, at du får det mest optimale lån i forhold til dine behov.

En fleksibel låneform

Mange online lån tilbyder kunderne en meget fleksibel låneform, typisk med en løbetid på 30 dage, der kan tilbagebetales inden for dette tidsrum, såfremt kunden ønsker det, hvilket medvirker til at nedsætte omkostningerne i forbindelse med lånet.

Herudover er det ensbetydende med, at lånet stort set kan tilpasses efter den enkelte kundes behov, da størstedelen af alle låneudbydere også tilbyder forlængelse af deres respektive lån. Dette betyder, at man aldrig er bundet af lånet længere end man reelt har behov for, modsat eksempelvis et realkreditlån, der binder låntager i længere perioder ad gangen, hvilket gør online lån til en nem og let måde at finansiere sine kortfristede behov.

Categories: Lån

Comments are closed.