Hvornår er minilån en god idé?

hvornaar-ok-at-laane-penge

Det er en god idé at være varsom, når man overvejer at optage et kortfristet lån – også kaldet et minilån. Men når det er sagt, så er det faktisk ikke altid en dårlig idé. I nogle situationer kan et lån være med til at forbedre din økonomiske situation. Her kan du se eksempler på situationer, hvor et minilån kan være gavnligt.

 

1) Til forbrug

Som udgangspunkt egner minilån sig bedst til at betale for mindre forbrugsgoder. Det vil sige, det egner sig dårligt til større gældsposter, som man ikke har udsigt til at kunne afbetale inden for en kortere tidsperiode f.eks. bil- og huslån. Minilånene er da også kendetegnet ved at have en lavere grænse for det maximale lånebeløb og kortere løbetid, hvilket indikerer at hensigten er, at man skal afvikle lånet inden for kort tid.


2) Til akutte udgifter

Selvom du normalt har helt styr på din økonomi, så kan der nogen måneder opstå situationer, hvor der er behov for ekstra penge til at dække akutte udgifter. Det kan være uforudsete situationer, hvor f.eks. din bil bryder sammen, eller du får en tandskade og skal til tandlægen. Det er altså situationer, hvor det vil være uforsvarligt eller meget ubelejligt at vente til næste måned.


3) Til uforudsete regninger

Dette punkt ligger egentlig i forlængelse af det foregående. Hvem har ikke prøvet at få en uforudset regning eller en regning, der var større, end man havde regnet med? Så man ikke har råd til at betale den med det samme. Det er bare rigtig ærgerligt at skulle vente med at betale, til man har penge måneden efter, da der ofte ender med at komme rykkergebyrer. Især i disse situationer er et minilån yderst velegnet, da det kan vise sig, at du rent faktisk sparer penge ved at undgå det rykkergebyr.


4) Når du kan opnå væsentlig besparelse

Der er situationer, hvor du kan opnå en væsentlig besparelse på en vare, en rejse eller et andet tilbud, ved at slå til med det samme. Lad os sige, at du kan opnå en besparelse på flere tusinde kroner ved at købe en rejse nu og her frem for at vente, til du har sparet pengene op, hvor du så ville skulle købe rejsen til fuld pris. Også her kan du rent faktisk spare en masse penge ved at optage et minilån, som du kan betale tilbage, når du får løn efterfølgende.


5) Når du har udsigt til bedre økonomi

Det anbefales selvfølgelig, at du kun optager lån, når du har udsigt til en bedre økonomi, så du efterfølgende kan afbetale lånet. Det kan for eksempel være sidst på måneden, hvor du har behov for ekstra penge, men du har udsigt til at kunne tilbagebetale med den løn, du får den eller de efterfølgende måneder.
Når du har gjort dig disse overvejelser, er der ikke noget i vejen for at optage et kortfristet lån. Der skal også være plads til ekstra forkælelse af og til.

Categories: Lån

Comments are closed.